SONKÁS FRITTATA PAPRIKÁVAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, keverőtál, séfkés, serpenyő, szűrőlapát, tűzhely, vágódeszka
Eljárások: darabolás, szeletelés, kikeverés, kimagozás, pirítás, sütés
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db kimagozott, apróra vágott sárga húsú kaliforniai paprika
6 db felvert tojás
18 dkg apróra vágott füstölt sonka
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
½ teáskanál szárított oregánó
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só
Elkészítés:
1. Egy serpenyőben közepes tűzön felmelegítjük az olajat, a paprikát 5 perc alatt megpirítjuk.
2. A tojást, a sonkát, az oregánót egy tálban felverjük, sózzuk, borsozzuk. A tojásos keveréket a paprikára öntjük, egyik oldalát 3-4 perc alatt majdnem készre sütjük.
3. A tojáslepényt a serpenyőből óvatosan egy tányérra csúsztatjuk, majd egy másik tányér segítségével megfordítva visszacsúsztatjuk a serpenyőbe és a másik oldalát is 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük. Forrón tálaljuk.