Zöldséges nyelv Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 30 perc  Munkaidő: 15 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, fazék, keverőtál, lábas, séfkés, szűrő, tűzhely, vágódeszka, zöldséghámozó
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, hűtés, kikeverés, kimagozás, szűrés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 dkg mirelit zöldbab
6 dkg mirelit zöldborsó
1 nagyobb szál kockára vágott sárgarépa
6 evőkanál kukoricakonzerv
1 db apróra vágott piros húsú kaliforniai paprika
8 szelet főtt marhanyelv
1 evőkanál finomra vágva petrezselyemzöld
1 evőkanál savanyított, apróra vágott gyöngyhagyma
2 db apróra vágott savanyú uborka
6 szem kimagozott, finomra vágva zöld olívabogyó
4 és fél dkg kapribogyó
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 evőkanál fehérborecet
4 db tojás
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. A babot, a borsót, a sárgarépát sós, forró vízben 5 percig főzzük. Leszűrjük, hideg vízben lehűtjük, félrerakjuk.

2. A babot, a borsót, a sárgarépát, a kukoricát, a gyöngyhagymát, az uborkát, az olívát és a kaprit egy tálban összekeverjük, olajjal és borecettel meghintjük. Összerázzuk. Sózzuk, borsozzuk.

3. A tojást keményre főzzük. Meghámozzuk, félbevágjuk.

4. A nyelvet tálalóedényre rakjuk, a salátát rákanalazzuk, tojással és petrezselyemmel díszítjük. Azonnal tálaljuk.