Marhasteak paprikasalátával Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: grillező, keverőtál , salátástál, séfkés
Eljárások: darabolás, szeletelés, grillezés, hámozás, kikeverés, kimagozás
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 szelet marhasteak
1 db kimagozott, finomra vágva piros húsú kaliforniai paprika
1 db kimagozott, finomra vágva zöld húsú kaliforniai paprika
1 evőkanál finomra vágva petrezselyemzöld
1 teáskanál római kömény
1 nagyobb fej finomra vágva lilahagyma
4 db érett, apróra vágott paradicsom
6 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 evőkanál balzsamecet
1 gerezd finomra vágva fokhagyma
Elkészítés:
1. Egy nagy salátástálban összekeverjük a kétféle kaliforniai paprikát, a hagymát, a paradicsomot, a petrezselymet, az olajat, a balzsamecetet, a fokhagymát és a római köményt.
2. A hússzeleteket nagyon forró grillen oldalanként 5-5 perc alatt (vagy ízlés szerint) megsütjük. Forrón tálaljuk.
Grillezhetjük vagy szabadtűzön is elkészíthetjük.