CSIRKE CITROMOS KEBABBAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, csontozókés, grillező, grillrács, hurkapálcika/saslikpálcika, húsdaráló, keverőtál, séfkés, serpenyő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, darálás, formázás, grillezés, kicsontozás
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 nagyobb kicsontozott, lebőrözött csirkemell
2 db vékonyra szeletelt citrom
10 dkg zsemlemorzsa
6 evőkanál tej
1 gerezd finomra vágva fokhagyma
1 evőkanál finomra vágva petrezselyemzöld
1 db felvert tojás
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só
Elkészítés:
1. A grillt előmelegítjük. Használhatunk serpenyőt is, azt nagyon fel kell forrósítani. A csirkehúst ledaráljuk, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, tejet, fokhagymát, petrezselymet, tojást.
2. Sózzuk, borsozzuk. Diónyi golyókká formáljuk.
3. A húsgombócokat a citromszeletekkel váltakozva hurkapálcára vagy fanyársra húzzuk.
4. Olajjal meghintjük, és gyakran forgatva 15 perc alatt megsütjük. Forrón tálaljuk.