MANDULÁS, NARANCSOS SÜTEMÉNY Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, lábas, sütő, sütőlap, szűrő, tepsi, tűzhely
Eljárások: blansírozás, darálás, hűtés, kevert tészta kikeverése, pirítás, sütés
Adag: 1 tepsi (6-8 főre)
Elkészítés:
1. A sütőt 220 °C-ra előmelegítjük (gáztűzhelynél 7-es fokozat). Egy sütőlemezt kivajazunk. A mandulát tepsibe terítjük, és 5 perc alatt aranyszínűre pirítjuk. A sütőből kivéve lehűtjük.
2. A mandulát és a kandírozott narancshéjat robotgépben finomra törjük. Egy tálban krémessé keverjük a vajat és a cukrot. Hozzáadjuk a lisztet, a sót, és a tejet. Belekeverjük a mandulát és a kandírozott narancshéjat is.
3. A tésztából teáskanálnyi adagokat rakunk az előkészített sütőlemezre. 7-10 percig sütjük, vagy amíg világosbarna lesz.