MANDULÁS, NARANCSOS SÜTEMÉNY Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 30 perc  Munkaidő: 15 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, lábas, sütő, sütőlap, szűrő, tepsi, tűzhely
Eljárások: blansírozás, darálás, hűtés, kevert tészta kikeverése, pirítás, sütés

Adag: 1 tepsi (6-8 főre)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg kandírozott narancshéj
15 dkg blansírozott mandula
3 evőkanál liszt
2 evőkanál meleg tej
10 dkg kristálycukor
6 evőkanál lágy vaj
1 csipet só

Elkészítés:

1. A sütőt 220 °C-ra előmelegítjük (gáztűzhelynél 7-es fokozat). Egy sütőlemezt kivajazunk. A mandulát tepsibe terítjük, és 5 perc alatt aranyszínűre pirítjuk. A sütőből kivéve lehűtjük.

2. A mandulát és a kandírozott narancshéjat robotgépben finomra törjük. Egy tálban krémessé keverjük a vajat és a cukrot. Hozzáadjuk a lisztet, a sót, és a tejet. Belekeverjük a mandulát és a kandírozott narancshéjat is.

3. A tésztából teáskanálnyi adagokat rakunk az előkészített sütőlemezre. 7-10 percig sütjük, vagy amíg világosbarna lesz.