BARNARIZS RUKKOLÁVAL Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 30 perc  Munkaidő: 10 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, serpenyő, szűrő, tűzhely, vastagfalú lábas
Eljárások: darabolás, szeletelés, fonnyasztás, főzés, hámozás, párolás, pirítás, szűrés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg előfőzött barna rizs
25 dkg tépett rukkola
6 evőkanál száraz fehérbor
1 nagyobb fej finomra vágva hagyma
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. A rizst sós, forró vízben 15 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük.

2. Az olajon, közepes tűzön, a hagymát megfonnyasztjuk.

3. Hozzáadjuk a rukkolát és 2 percig pirítjuk, majd sózzuk.

4. A bort ráöntjük, a levét 3 perc alatt elpárologtatjuk.

5. Belekeverjük a főtt barna rizst, és azonnal tálaljuk.