Gazpacho Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, kés, keverőtál, turmixgép
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, kimagozás, turmixolás
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg érett, hámozott paradicsom
1 db kimagozott, durvára vágott piros húsú kaliforniai paprika
1 db összevágott uborka
25 dkg friss zsemlemorzsa
1 szál összevágott újhagyma
7 és fél dkg pirított mandula
1 gerezd fokhagyma
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 evőkanál fehérborecet
ízlés szerint só
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A díszítéshez:
néhány szelet piros húsú kaliforniai paprika
néhány szelet uborka
A tálaláshoz:
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint friss koriander
Elkészítés:
1. A paradicsomot, a kaliforniai paprikát, az újhagymát, a zsemlemorzsát, a fokhagymát, az uborkát és a mandulát mixerben pépesítjük.
2. Hozzáadjuk az olívaolajat és a borecetet. Ha túl sűrű, kevés vízzel hígítjuk. Pár másodpercig tovább mixeljük, majd sózzuk, borsozzuk.
3. Adagonként tányérba rakjuk, és néhány szelet kaliforniai paprikával, uborkával, friss korianderrel, esetleg jégkockával díszíthetjük. Hidegen, azonnal tálaljuk.