SONKÁS, SAJTOS SZENDVICS FÜGÉVEL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, grillező, kenőkés, kés, keverőtál, sütő
Eljárások: darabolás, szeletelés, formázás, kikeverés, pirítás
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 és fél dkg lágy kecskesajt
8 szelet szendvicskenyér
4 db friss füge
4 szelet pármai sonka
vagy
4 szelet sonka
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só
Elkészítés:
1. A sajtot és az olajat összekeverjük.
2. A kenyérszeleteket grillben vagy sütőben aranybarnára pirítjuk.
3. A kenyerek felére krémsajtot kenünk, rárakjuk az ék alakúra vágott fügét, egy szelet sajtot, majd beborítjuk egy másik pirítóssal. Azonnal tálaljuk.