SONKÁS, SAJTOS SZENDVICS FÜGÉVEL Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 15 perc  Munkaidő: 10 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, grillező, kenőkés, kés, keverőtál, sütő
Eljárások: darabolás, szeletelés, formázás, kikeverés, pirítás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 és fél dkg lágy kecskesajt
8 szelet szendvicskenyér
4 db friss füge
4 szelet pármai sonka

vagy

4 szelet sonka
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. A sajtot és az olajat összekeverjük.

2. A kenyérszeleteket grillben vagy sütőben aranybarnára pirítjuk.

3. A kenyerek felére krémsajtot kenünk, rárakjuk az ék alakúra vágott fügét, egy szelet sajtot, majd beborítjuk egy másik pirítóssal. Azonnal tálaljuk.