Szezámmagos almasaláta Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 20 perc  Munkaidő: 15 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, kés, keverőtál, salátacentrifuga, salátástál, serpenyő, tűzhely, zöldséghámozó
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, kikeverés, kimagozás, pirítás, sütés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 evőkanál szezámmag
18 dkg durvára vágott fejes saláta
20 dkg durvára vágott endívia
1 db tisztított, kimagozott zöldalma
1 csipet köménymag
 dl extraszűz olívaolaj
2 evőkanál balzsamecet
9 dkg forgácsolt parmezán sajt
6 dkg apróra vágott baconszalonna

vagy

6 dkg apróra vágott pancetta
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. A pancettát (olasz császárszalonna) vagy bacont 3-4 perc alatt ropogósra sütjük, és a tűzről lehúzzuk. Serpenyőben 3 perc alatt aranybarnára pirítjuk a szezám- és köménymagot, majd félrehúzzuk.

2. Az olajat összekeverjük a balzsamecettel, sózzuk és borsozzuk.

3. A salátát és az endíviát tálba tesszük, hozzáadjuk a szeletelt almát, rárakjuk a sült szalonnát, megszórjuk a pirított magokkal, meghintjük a dresszinggel és összerázzuk. A parmezánforgácsokat a tetejére halmozzuk, és azonnal tálaljuk.