SERPENYŐS HAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, kenyérpirító, keverőtál, séfkés, serpenyő, szűrőlapát, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, felengedés, forralás, főzés, hámozás, kikeverés, párolás, pirítás, sütés
Adag: 6 főre
Elkészítés:
1. Nagyobb, mélyebb serpenyőben felforrósítunk két evőkanál olívaolajat. A megtisztított hagymát, fokhagymát és a hegyes erőspaprikát, a peperoncinót apróra vagdaljuk, és az olajban 5 percig pároljuk.
2. Meghámozzuk a paradicsomot, húsát kockákra vágjak, beletesszük a serpenyőbe. Felöntjük a borral, sózzuk, borsozzuk, lassan felforraljuk.
3. A rákot megtisztítjuk. Másik serpenyőben, a maradék olívaolajban 5 percig sütjük, ekkor hozzáadjuk a boros paradicsomot, fedő alatt kb. 30 percig főzzük.
4. A tengeri halakat ugyancsak darabokra vágjuk, a többi hozzávalóval elkeverjük, még kb. 15 percig pároljuk. Megpirítjuk a kenyérszeleteket, mélytányérokra rendezzük, a paradicsomos hallal leöntjük.