BIRKAHÚSOS EGYTÁL Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 110 perc  Munkaidő: 30 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, reszelő, séfkés, tűzhely, vastagfalú lábas, zöldséghámozó
Eljárások: darabolás, szeletelés, felengedés, hámozás, párolás, pirítás, reszelés, gyalulás

Adag: 6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg kockára vágott disznósajt
30 dkg tisztított, kockára vágott burgonya
20 dkg tisztított, kockára vágott paradicsom
30 dkg tisztított, finomra vágott vöröshagyma
100 dkg konyhakész, kockára vágott birkahús
1 pohár víz
5 dkg reszelt pecorino sajt
1 szál tisztított, finomra vágott szárzeller
1 gerezd tisztított, összevágott fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint só
igény szerint olívaolaj

Elkészítés:

1. A húst megmossuk, leszárítjuk, nagy kockákra vágjuk. Nagyobb edényben, forró olajon a húst és a megtisztított-összevágott fokhagymát megpirítjuk.

2. A többi zöldséget megtisztítjuk, a hagymát és a zellert finomra, a paradicsomot, a burgonyát és a disznósajtot kockákra vágjuk.

3. Az egészet a bárányhúshoz adjuk, sózzuk, borsozzuk, ráöntünk egy pohár vizet.

4. Lefedjük, és a húst közepes lángon kb. másfél óra alatt puhára pároljuk. A pecorino sajttal megszórva, forrón tálaljuk.