BIRKAHÚSOS EGYTÁL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 110 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, reszelő, séfkés, tűzhely, vastagfalú lábas, zöldséghámozó
Eljárások: darabolás, szeletelés, felengedés, hámozás, párolás, pirítás, reszelés, gyalulás
Adag: 6 főre
Elkészítés:
1. A húst megmossuk, leszárítjuk, nagy kockákra vágjuk. Nagyobb edényben, forró olajon a húst és a megtisztított-összevágott fokhagymát megpirítjuk.
2. A többi zöldséget megtisztítjuk, a hagymát és a zellert finomra, a paradicsomot, a burgonyát és a disznósajtot kockákra vágjuk.
3. Az egészet a bárányhúshoz adjuk, sózzuk, borsozzuk, ráöntünk egy pohár vizet.
4. Lefedjük, és a húst közepes lángon kb. másfél óra alatt puhára pároljuk. A pecorino sajttal megszórva, forrón tálaljuk.