BÁRÁNYHÚS PÁSZTOR MÓDRA Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: több mint 2 óra  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: alufólia, séfkés, sütő, tűzálló edény, zöldséghámozó
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, kikeverés, párolás, reszelés, gyalulás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg érett, apróra vágott paradicsom
50 dkg tisztított, kockára vágott burgonya
80 dkg konyhakész, darabolt bárányhús
5 dkg reszelt pecorino sajt
1 gerezd fokhagyma
1 fej tisztított, összevágott vöröshagyma
1 kávéskanál oregánó
1 ág rozmaring
2 evőkanál vágott petrezselyemzöld
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. A húst megmossuk, leszárítjuk, darabokra vágjuk.

2. A burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk, a hússal együtt magas, tűzálló formába tesszük.

3. A paradicsom húsát apróra vágjuk, az olívaolajjal, a zöldfűszerekkel, a megtisztított-összevágott hagymával, sóval, borssal a bárányhúshoz hozzáadjuk. Megszórjuk a pecorino sajttal.

4. A formát letakarjuk alufóliával, és a húst 170 °C-ra előmelegített sütőben pontosan 120 percig pároljuk.