MANDULÁS RÉTES Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 110 perc Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: gyúródeszka, kenőecset, kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, konyharuha, nyújtófa, sütő, tepsi
Eljárások: darabolás, szeletelés, göngyölés, gyúrás, hámozás, kikeverés, kimagozás, nyújtás, pihentetés, sütés, töltés
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A szilvát és a fügét felvágjuk. A mazsolával, a magokkal, a cukor felével, az olívaolaj felével és a vino santóval (fehérbor) összekeverjük.
2. A maradék cukorból, olajból és a lisztből tésztát készítünk, amit rövid ideig pihentetünk. A tésztát vékony téglalappá kinyújtjuk, elosztjuk rajta a felszeletelt almát meg a mandulás keveréket.
3. Feltekerjük, megkenjük a tojássárgájával. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük. Megszórjuk porcukorral.