SÁRGARÉPÁS, OLAJBOGYÓS BARNA RIZS Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 100 perc  Munkaidő: 30 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: fazék, kés, keverőtál, reszelő, szűrő, tűzhely, vastagfalú lábas, zöldséghámozó
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, párolás, reszelés, gyalulás, szűrés

Adag: 6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
60 dkg barna rizs
50 dkg finomra reszelt sárgarépa
3 dkg fekete olajbogyó
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 evőkanál petrezselyemzöld
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. A rizst fél teáskanál sóval, forró vízben meg főzzük. Leszűrjük, tálalóedénybe tesszük.

2. A sárgarépát alacsony hőfokon megpároljuk az olajon. Ha kell, adjunk hozzá vizet, hogy le ne égjen. Sózzuk.

3. A kész sárgarépát a rizs tetejére halmozzuk. Petrezselyemmel és olajbogyóval díszítjük. Melegen tálaljuk.