RIZOTTÓ TÖKKEL RISOTTO ALLA ZUCCA Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, burgonyanyomó, fazék, kés, keverőtál, reszelő, serpenyő, szűrőlapát, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, előfőzés, felengedés, főzés, hámozás, kikeverés, párolás, passzírozás, áttörés, reszelés, gyalulás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A tököt meghámozzuk, kockákra vágjuk.
2. Mélyebb serpenyőben hat dkg felforrósított vajban üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a tököt, puhára főzzük. Kivesszük, krumplinyomóval összetörjük, megsózzuk, visszatesszük a serpenyőbe. Belekeverjük a rizst, és tovább kevergetve egy-két percig pároljuk.
3. Fokozatosan hozzáöntjük a forró zöldséglevest, és addig fűzzük, amíg a rizs felszívja a levét, puha és krémes állagú lesz (kb. 15 perc). Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a maradék vajat, a szerecsendióval, a borssal és a parmezán sajttal tálaljuk.