Gnocchi, nyers burgonyából Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 60 perc  Munkaidő: 45 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár

Eszközök: keverőtál, konyhai mérleg, reszelő, szűrő, szűrőlapát, tésztafőző fazék, tűzhely, zöldséghámozó
Eljárások: formázás, főzés, gyúrás, hámozás, reszelés, gyalulás, szűrés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg lisztes burgonya
10 dkg vaj
15 dkg füstölt ricotta sajt
25 dkg búzaliszt
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. A burgonyát meghámozzuk, lereszeljük, a liszttel tésztává összedolgozzuk.

2. Kis gombócokat formálunk belőle, és bő, sós vízben kifőzzük.

3. Az olvasztott vajjal és a ricotta sajttal tálaljuk.