Szilvás burgonyagombóc Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg vaj
20 szem kimagozott szilva
50 dkg burgonya
1 db tojás
15 dkg búzaliszt
10 dkg reszelt parmezán sajt
vagy
10 dkg reszelt grana padano sajt
ízlés szerint só
Elkészítés:
1. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen krumplinyomón áttörjük.
2. Sózzuk, a liszttel meg a tojással összegyúrjuk. 20 nagy gombóccá formázzuk, és mindegyik közepébe belenyomunk egy szem szilvát.
3. Bő, sós vízben kifőzzük a gombócokat. Az olvasztott vajjal és a reszelt parmezán vagy grana sajttal megszórva tálaljuk.