Szilvás burgonyagombóc Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 90 perc  Munkaidő: 50 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár

Eszközök: burgonyanyomó, fazék, kés, keverőtál, reszelő, szűrő, szűrőlapát, tésztafőző fazék, tűzhely
Eljárások: áttörés, formázás, főzés, gyúrás, hámozás, kimagozás, reszelés, gyalulás, szűrés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg vaj
20 szem kimagozott szilva
50 dkg burgonya
1 db tojás
15 dkg búzaliszt
10 dkg reszelt parmezán sajt

vagy

10 dkg reszelt grana padano sajt
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen krumplinyomón áttörjük.

2. Sózzuk, a liszttel meg a tojással összegyúrjuk. 20 nagy gombóccá formázzuk, és mindegyik közepébe belenyomunk egy szem szilvát.

3. Bő, sós vízben kifőzzük a gombócokat. Az olvasztott vajjal és a reszelt parmezán vagy grana sajttal megszórva tálaljuk.