Tengergyümölcsei-saláta Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető drága
Eszközök: citromnyomó, fazék, hűtőszekrény, kés, keverőtál, műanyagfólia, salátástál, szűrő, szűrőlapát, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, fekete- és kékkagyló tisztítása, fésűkagyló tisztítása, főzés, hámozás, hűtés, kikeverés, préselés, rák előkészítése, szűrés
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A fokhagymát megtisztítjuk, a gerezdeket kettévágjuk, leöntjük a citromlével, kb. egy órán keresztül állni hagyjuk, majd kivesszük a fokhagymát.
2. Közben a tenger gyümölcseit (Pl. garnéla, feketekagyló, kis polip, kis kalmár, vénuszkagyló, stb.) kevés vízzel, fedő alatt néhány percig főzzük. A kagylóknak ki kell nyílniuk, a zárva maradtakat kidobjuk.
3. A citromlevet összekeverjük olívaolajjal, a petrezselyemmel, sóval és borssal fűszerezzük. Hozzákeverjük a tenger gyümölcseit, és hűvös helyen állni hagyjuk. Tálalás előtt még egyszer jól átkeverjük.