Tengergyümölcsei-saláta Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: több mint 2 óra  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  drága
Eszközök: citromnyomó, fazék, hűtőszekrény, kés, keverőtál, műanyagfólia, salátástál, szűrő, szűrőlapát, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, fekete- és kékkagyló tisztítása, fésűkagyló tisztítása, főzés, hámozás, hűtés, kikeverés, préselés, rák előkészítése, szűrés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
60 dkg vegyes, tisztított tenger gyümölcsei
2 gerezd fokhagyma
2 db leve citrom
1 dl olívaolaj
2 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. A fokhagymát megtisztítjuk, a gerezdeket kettévágjuk, leöntjük a citromlével, kb. egy órán keresztül állni hagyjuk, majd kivesszük a fokhagymát.

2. Közben a tenger gyümölcseit (Pl. garnéla, feketekagyló, kis polip, kis kalmár, vénuszkagyló, stb.) kevés vízzel, fedő alatt néhány percig főzzük. A kagylóknak ki kell nyílniuk, a zárva maradtakat kidobjuk.

3. A citromlevet összekeverjük olívaolajjal, a petrezselyemmel, sóval és borssal fűszerezzük. Hozzákeverjük a tenger gyümölcseit, és hűvös helyen állni hagyjuk. Tálalás előtt még egyszer jól átkeverjük.