Hagymás máj Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 40 perc  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: keverőtál, papírtörlő, séfkés, serpenyő, szűrőlapát, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, sütés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg karikára vágott vöröshagyma
50 dkg szeletelt borjúmáj

vagy

50 dkg báránymáj
1 és ¼ dl fehérbor
2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
1 gerezd finomra aprított fokhagyma
2 dl olívaolaj
1 evőkanál liszt
ízlés szerint bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. A májat megmossuk, szárazra itatjuk, és a lisztben megforgatjuk. A felesleget lerázogatjuk róla.

2. Egy mély serpenyőben 1,5 dl olívaolajat felforrósítunk, és a hagymakarikákat világossárgára sütjük benne.

3. Ezután belekeverjük a fokhagymát és a petrezselymet, és leöntjük a fehérborral. Sóval és borssal fűszerezzük, és kis ideig főzzük.

4. Közben a májszeleteket a maradék olajban megsütjük. A májat előmelegített tányérokra tesszük, ráöntjük a hagymás mártást, és rögtön tálaljuk.