HIDEG FOKHAGYMÁS MANDULALEVES Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 20 perc  Munkaidő: 15 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár

Eszközök: kenyérpirító, kés, keverőtál, szűrő, turmixgép
Eljárások: áztatás, hámozás, pirítás, szűrés, turmixolás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg fehér, kimagozott szőlő
15 dkg hámozott mandula
3 gerezd hámozott fokhagyma
2 szelet pirított fehérkenyér
½ teáskanál só
8 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál sherryecet

Elkészítés:

1. A fehér kenyeret néhány percre kevés vízbe áztatjuk. A mandulát a fokhagymával, kevés sóval és a lecsepegtetett kenyérrel turmixban pépesítjük.

2. Apránként hozzáadjuk az olajat, végül az ecetet. A kívánt állagtól függően még egy kis vizet öntünk hozzá.

3. A levest sóval és ecettel ízesítjük és vékony lyukú szűrön áttörjük. Levesestányérba öntjük és a szőlővel díszítjük.