Borjúfilé cabrales sajttal Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető drága
Eszközök: alufólia, keverőtál, séfkés, serpenyő, szűrőlapát, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, elősütés, felengedés, főzés, sütés
Adag: 4 főre
vagy
Elkészítés:
1. A hússzeleteket forró olajban mindkét oldalukon 1 percig sütjük. Ezután kivesszük a serpenyőből, és melegen tartjuk.
2. A vajat a serpenyőben megolvasztjuk, és a gombát megsütjük benne. A húslevessel felöntjük, és hozzáadjuk a tejszínt. A sajtot a mártásban feloldjuk, és a mártást brandyvel, sóval és borssal ízesítjük.
3. A hússzeleteket a kívánt puhaságtól függően néhány percig a mártásban állni hagyjuk, és a mártásban vagy a mártás mellett tálaljuk.
Tyúkhúsalaplé
1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.
2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.
3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.