ALMA SIDRÁBAN Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 30 perc  Munkaidő: 10 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, lábas, szűrőlapát, tűzhely
Eljárások: főzés, hámozás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db alma
10 dl sidra

vagy

10 dl almabor
1 db héja citrom
12 és fél dkg kristálycukor
1 rúd fahéj

Elkészítés:

1. Az almát meghámozzuk, a szárát ne vágjuk le. Az almát egy lábosba tesszük, és annyi sidrát öntünk rá, amennyi ellepi.

2. A cukrot, a fahéjat és a citromhéjat hozzáadjuk, és 15-20 percig főzzük, Ezután a fahéjat és a citromhéjat eltávolítjuk.

3. Az almát a szirupban hagyjuk, vagy még melegen kis tálkákban a sziruppal együtt tálaljuk.