ALMA SIDRÁBAN Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, lábas, szűrőlapát, tűzhely
Eljárások: főzés, hámozás
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db alma
10 dl sidra
vagy
10 dl almabor
1 db héja citrom
12 és fél dkg kristálycukor
1 rúd fahéj
Elkészítés:
1. Az almát meghámozzuk, a szárát ne vágjuk le. Az almát egy lábosba tesszük, és annyi sidrát öntünk rá, amennyi ellepi.
2. A cukrot, a fahéjat és a citromhéjat hozzáadjuk, és 15-20 percig főzzük, Ezután a fahéjat és a citromhéjat eltávolítjuk.
3. Az almát a szirupban hagyjuk, vagy még melegen kis tálkákban a sziruppal együtt tálaljuk.