Rokfortmártás Posted in: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, serpenyő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, forralás nélküli főzés, hámozás, párolás
Adag: 1 adag (0.5 liter)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg natúr krémsajt
25 dkg márványsajt
vagy
25 dkg gorgonzola sajt
vagy
25 dkg roquefort sajt
5 dkg vaj
1 kisebb fej hagyma
másfél dl tejföl
vagy
másfél dl tejszín
ízlés szerint frissen őrölt bors
Elkészítés:
1. Megforrósított vajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát.
2. Hozzáadjuk a darabokra morzsolt sajtot és a tejszínt vagy tejfölt.
3. Kis lángon, kevergetve összeolvasztjuk.
4. Frissen őrölt borssal meghintjük.
A csodás mártás Piemontból származik, ahol melegen, gnocchival (burgonyagombóc) fogyasztják.