Gazpacho kaliforniai paprikával Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 20 perc  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár

Eszközök: borsdaráló, botmixer, kés, keverőtál, konyhai robotgép, turmixgép
Eljárások: áztatás, darabolás, szeletelés, hámozás, kikeverés, kimagozás, pirítás, turmixolás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 szelet száraz kenyér
6 nagyobb durvára vágott, hámozott paradicsom
1 db kimagozott, durvára vágott piros húsú kaliforniai paprika
1 nagyobb durvára vágott, hámozott uborka
1 db keményre főzött tojás
4 evőkanál hideg víz
3 gerezd fokhagyma
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 evőkanál fehér sherryecet

vagy

1 evőkanál fehérborecet
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só
A tálaláshoz:
ízlés szerint kruton
néhány csepp extraszűz olívaolaj

Elkészítés:

1. A kenyeret 15 percre a sós, ecetes olajba áztatjuk.

2. A paradicsomot, a kaliforniai paprikát, az uborkát, a fokhagymát, a tojást és a beáztatott, olajos kenyeret turmixgépben pépesítjük. Ha nagyon sűrű, vizet adunk hozzá. Sózzuk, borsozzuk.

3. Csészékbe tálaljuk, néhány csepp olajjal meghintjük, és a tetejére pirított kenyérkockákat szórunk.