Paprikaleves hidegen Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: több mint 2 óra  Munkaidő: 30 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár

Eszközök: borsdaráló, botmixer, hűtőszekrény, kés, keverőtál, konyhai robotgép, műanyagfólia, turmixgép
Eljárások: áztatás, darabolás, szeletelés, hámozás, hűtés, kikeverés, kimagozás, turmixolás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
80 dkg hámozott, kockára vágott paradicsom
1 db kimagozott, kockára vágott zöld húsú kaliforniai paprika
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
2 és fél dl víz
18 dkg száraz kenyér
1 nagyobb hámozott, kockára vágott uborka
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál vörösborecet
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. A száraz kenyér nagy részét összemorzsoljuk, hozzáadjuk a fokhagymát, ráöntjük az olajat. Mintegy 20 percre félrerakjuk.

2. A paradicsomot, az uborkát, a kaliforniai paprikát és az olajjal átitatott kenyeret robotgépben összeturmixoljuk.

3. A vizet és a vörösborecetet, valamint az összeturmixolt keveréket tálba öntjük. Sózzuk, borsozzuk, és 120 percre hűtőbe helyezzük.

4. A maradék kenyeret kockákra vágjuk. A hideg levest a kenyérrel, paradicsom-, illetve paprikadarabokkal díszítve kínáljuk.