MANDULÁS-NARANCSOS ROPOGÓS Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Adag: 1 tepsi (54 darab)
Elkészítés:
1. A sütőt közepes hőfokúra (180 °C-ra) bemelegítjük. A lisztet a mandulával meg a vajjal összegyúrjuk, cipót formázunk belőle.
2. A tésztát két sütőpapír között vékonyra nyújtjuk, és 3 cm átmérőjű korongokat vagy csillagokat szúrunk ki belőle. 10 percig sütjük, és a tepsiről még langyosan lefejtjük.
3. A narancskrémhez a narancslevet a mézzel, a cukorral meg a vajjal kis lángon addig kevergetjük, amíg a cukor fel nem oldódik. Fedő nélkül addig forraljuk, amíg a krém a felére be nem sűrűsödik, majd a tűzről levesszük. A krémsajtot a turmixgépben felhabosítjuk, majd a narancskrémet is beleverjük.
4. Ha a kis sütemények kihűltek, habcsővel vagy kiskanállal a narancskrémet rányomjuk. A kis kekszek tetejét még hajszálvékonyra szeletelt narancshéjcsíkokkal is díszíthetjük.