GYÜMÖLCS-KEBAB FŰSZERES JOGHURTTAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: grillező, hurkapálcika/saslikpálcika, kenőecset, kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, nyárs, reszelő
Eljárások: darabolás, szeletelés, grillezés, habverés, hámozás, kikeverés, reszelés, gyalulás
Adag: 12 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg tisztított földieper
½ db édes kantalupdinnye
2 db karikára vágott banán
2 db kockára vágott alma
24 szem nagyszemű, fehér szőlő
4 evőkanál narancslé
1 evőkanál méz
A fűszeres joghurthoz:
1 csapott mokkáskanál mézeskalács fűszerkeverék
2 dl joghurt
1 késhegynyi őrölt gyömbér
½ kiskanál reszelt szerecsendió
1 késhegynyi őrölt fahéj
2 dl habbá vert tejszín
2 kiskanál méz
Elkészítés:
1. A gyümölcsdarabokat nyársra vagy hurkapálcára húzzuk.
2. A narancslevet a mézzel simára keverjük, a gyümölcsöt megkenjük vele.
3. Mérsékelten meleg grillben átforrósítjuk, egyszer meg is forgatjuk. Melegen, a fűszeres joghurthabbal tálaljuk.
4. A joghurthabhoz a hozzávalókat simára keverjük.
Ha lehet, a gyümölcsöt közvetlenül tálalás előtt vágjuk fel és tűzzük a nyársra. A feldarabolt almát és banánt ajánlatos citromlével azonnal bedörzsölni, nehogy az állás során megbarnuljon.