ARAB SALÁTA Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 25 perc  Munkaidő: 15 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, lábas, léfacsaró, salátástál, tűzhely
Eljárások: áztatás, darabolás, szeletelés, forralás, hűtés, kikeverés, kimagozás, préselés

Adag: 6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 doboz kuszkusz
8 dkg összevágott aszalt sárgabarack
6 dkg kimagozott, összevagdalt datolya
2 evőkanál narancslé
2 evőkanál olívaolaj
2 és fél dl víz
2 dkg puha vaj
1 kiskanál összevágott mentalevél
1 nagyobb csokor összevágott petrezselyem

Elkészítés:

1. A kuszkuszt a vízben felforraljuk, majd a tűzről lehúzva, letakarva 10 percig állni hagyjuk, vagy a csomagon lévő utasítás szerint készítjük el. Tálba téve a puha vajat villával belekeverjük, és hagyjuk kihűlni, a villával időnként átkeverjük.

2. A többi hozzávalót beleforgatjuk, és szobahőmérsékleten kínáljuk.

A kuszkusz nagy szemű arab búzadara, amelyet közönséges búzadarával is helyettesíthetünk.