KIRÁLYGARNÉLA FOKHAGYMÁS BABMÁRTÁSSAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Eszközök: hűtőszekrény, keverőtál, konyhai robotgép, műanyagfólia, papírtörlő, séfkés, szűrőlapát, tűzhely, wok
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, hevítés, keverve sütés, pácolás, párolás, pirítás, rák előkészítése, sütés
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A garnélát egy nagy, nem fémből készült tálba tesszük. A tojásfehérjét és a kukoricalisztet 1 evőkanálnyi rizsecettel robotgépben simára keverjük, és a garnélára öntjük, 1-1 teáskanálnyi sóval és borssal ízesítjük, és az egészet összekeverjük. 10 percig pácoljuk, majd jól lecsepegtetjük.
2. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntjük az olajat, és 190 °C-ra vagy addig hevítjük, amíg a beledobott kenyérkocka 10 másodperc alatt megpirul benne. Beletesszük a tésztát, és 10 másodpercig főzzük, vagy amíg megduzzad. Összegyűrt törlőpapíron lecsepegtetjük.
3. 0,6 dl olaj híján kimerjük a wokból a többi olajat, beletesszük a lecsepegtetett garnélát, és 2-3 percig pirítjuk, amíg a színe megváltozik. Törlőpapíron leitatjuk róla, és 1 evőkanál híján kimerjük a wokból a felesleges olajat.
4. Közepes lángon újra felhevítjük a wokot. Beletesszük a fokhagymát és a gyömbért, és 30 másodpercig pirítjuk, majd hozzáadjuk a hoisinmártást, a babmártást, az osztrigaszószt, a maradék ecetet, és 1 perc alatt az egészet alaposan összekeverjük. Beledobjuk a garnélát a mártásba, és jól összeforgatjuk vele, majd hozzáadjuk az újhagymát, és 1-2 perc alatt megpuhítjuk. A garnélát a ropogós tésztára halmozzuk, korianderrel díszítjük, és néhány citromgerezddel körítve tálaljuk.