Meggy cukorral rétegezve Posted in: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: szűrő
Eljárások: áztatás, lerakás, szűrés
Adag: 7-8 liter
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
250 dkg kristálycukor
500 dkg meggy
5 gramm benzoesavas nátrium
Elkészítés:
1. A meggyet kiválogatjuk, leszárazzuk, megmossuk, és pár órára enyhén ecetes vízben áztatjuk.
2. Alaposan lecsurgatjuk, kimagozzuk, és egy 5 literes üvegbe a cukorral rétegezve lerakjuk. A legalsó és legfelső réteg cukor legyen.
3. A tetejére szórjuk a tartósítót, lekötjük, és a kamrába tesszük.
Nem fontos egyszerre felhasználni, bármikor kivehetjük belőle a szükséges mennyiséget, és ismét lezárhatjuk az üveget.