KÍNAI ZÖLD TÁL Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 15 perc  Munkaidő: 10 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár

Eszközök: kés, keverőtál, papírtörlő, serpenyő, tűzhely, wok
Eljárások: darabolás, szeletelés, keverve sütés, párolás, szikkasztás

Adag: 4-6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 nagyobb csokor mángold
1 nagyobb szál póréhagyma
1 kiskanál napraforgóolaj
1 evőkanál dióolaj
2 kiskanál szójaszósz

Elkészítés:

1. A mangoldot megtisztítjuk, a szárát 4-5 cm-es darabokra vágjuk. Megmossuk, és a leveleket is kisebb darabokra tépjük, majd papírtörülközőn megszárítjuk.

2. Wokban vagy teflonserpenyőben a kétféle olajon először a mangoldszárakat pároljuk 2 percig. Utána az 5 cm-es darabokra vágott póré-zöldet hozzáadva 1 percig kevergetjük.

3. Végül a mangoldleveleket is beleforgatjuk, a szójaszósszal ízesítjük, és 1-2 perc alatt megfonnyasztjuk. Akkor ízletes, ha azonnal kínáljuk.