KÍNAI ZÖLD TÁL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 nagyobb csokor mángold
1 nagyobb szál póréhagyma
1 kiskanál napraforgóolaj
1 evőkanál dióolaj
2 kiskanál szójaszósz
Elkészítés:
1. A mangoldot megtisztítjuk, a szárát 4-5 cm-es darabokra vágjuk. Megmossuk, és a leveleket is kisebb darabokra tépjük, majd papírtörülközőn megszárítjuk.
2. Wokban vagy teflonserpenyőben a kétféle olajon először a mangoldszárakat pároljuk 2 percig. Utána az 5 cm-es darabokra vágott póré-zöldet hozzáadva 1 percig kevergetjük.
3. Végül a mangoldleveleket is beleforgatjuk, a szójaszósszal ízesítjük, és 1-2 perc alatt megfonnyasztjuk. Akkor ízletes, ha azonnal kínáljuk.