SZILVÁS-ZÖLDSÉGES SERTÉSCSÍKOK Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: csontozókés, kés, papírtörlő, séfkés, serpenyő, szűrőlapát, tűzhely, wok, zöldséghámozó
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, hártyázás, julienre vágás, keverve sütés, kicsontozás, pirítás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A húst lezsírozzuk, lehártyázzuk, és kisujjnyi csíkokra vágjuk. Wokban vagy teflonserpenyőben az olajon erős lángon megpirítjuk, majd szűrőlapáttal papírtörülközőre szedjük.
2. A visszamaradt pecsenyezsírban a hagymát a gyömbérrel fűszerezve 2 percig sütjük. A szójaszószt meg a lekvárt hozzáadva 2 percig a tűzön kevergetjük, hogy a lekvár felolvadjon.
3. A megtisztított borsóhüvelyt, a kétféle répát belerakva, erős lángon 4 percig kevergetve sütjük, majd a húst is visszarakva 1 perc alatt alaposan felmelegítjük. Azonnal, főtt rizs vagy tészta kíséretében kínáljuk.