KÍNAI SÜLT ZÖLDSÉG Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 10 perc  Munkaidő: 8 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár

Eszközök: fokhagymaprés, habverő, kés, keverőtál, serpenyő, tűzhely, wok, zöldséghámozó
Eljárások: darabolás, szeletelés, habarás, hámozás, hevítés, keverve sütés, kikeverés, kimagozás, zúzás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 szál sárgarépa
1 db paradicsompaprika
15 dkg zöldbab
20 dkg apró szemű gomba
2 kiskanál szójaszósz
1 kiskanál kristálycukor
2 evőkanál olaj
1 gerezd zúzott fokhagyma
másfél kiskanál étkezési keményítő
½ dl víz
½ db húsleveskocka

Elkészítés:

1. A répát vékonyan felszeleteljük. A kicsumázott paprikát kockákra vágjuk. A zöldbab végét lecsipkedve a babot kettétörjük.

2. Wokban vagy teflonserpenyőben 1 evőkanál olajat forrósítunk, és a répát erős lángon, kevergetve, fél percig sütjük benne. A fokhagymát, a paprikát, a babot és a gombát hozzáadva erős lángon 2 percig sütjük.

3. A keményítőt a vízzel simára keverjük, a leveskockát és a maradék olajat, a cukrot meg a szójaszószt hozzáadjuk. A serpenyőbe öntve, kevergetve, besűrítjük.