SÜLT RIZS Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 25 perc  Munkaidő: 20 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, serpenyő, szűrőlapát, tűzhely, wok
Eljárások: darabolás, szeletelés, fonnyasztás, hámozás, keverve sütés, kikeverés, párolás, pirítás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg csíkokra vágott sonka
25 dkg főtt rizs
10 dkg mirelit zöldborsó
25 dkg főtt scampi
4 szál újhagyma
2 evőkanál olaj
2 db simára kevert tojás
1 fej szeletelt vöröshagyma
2 evőkanál szójaszósz

Elkészítés:

1. Az újhagymát átlósan rövid darabokra vágjuk. Wokban vagy teflonserpenyőben az olaj felén a tojásból vékony lepényt sütünk, félidőben megfordítjuk.

2. Ha a tojás megkocsonyásodott, tányérra borítjuk, és vékony csíkokra vágva félretesszük.

3. A maradék olajat a serpenyőbe öntve a hagymát erős lángon, kevergetve 1-2 perc alatt megfonnyasztjuk, majd a sonkát hozzáadva 1 percig pirítjuk. A borsót beleöntve még 1-2 percig pároljuk, és a rizst is beleforgatjuk; jól átmelegítjük. A tojáscsíkokat meg a kis rákokat is hozzáadjuk, és a szójaszósszal ízesítve alaposan összemelegítjük. Azonnal tálaljuk.