SÜLT RIZS Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, serpenyő, szűrőlapát, tűzhely, wok
Eljárások: darabolás, szeletelés, fonnyasztás, hámozás, keverve sütés, kikeverés, párolás, pirítás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. Az újhagymát átlósan rövid darabokra vágjuk. Wokban vagy teflonserpenyőben az olaj felén a tojásból vékony lepényt sütünk, félidőben megfordítjuk.
2. Ha a tojás megkocsonyásodott, tányérra borítjuk, és vékony csíkokra vágva félretesszük.
3. A maradék olajat a serpenyőbe öntve a hagymát erős lángon, kevergetve 1-2 perc alatt megfonnyasztjuk, majd a sonkát hozzáadva 1 percig pirítjuk. A borsót beleöntve még 1-2 percig pároljuk, és a rizst is beleforgatjuk; jól átmelegítjük. A tojáscsíkokat meg a kis rákokat is hozzáadjuk, és a szójaszósszal ízesítve alaposan összemelegítjük. Azonnal tálaljuk.