Szezámos lapok és masnik Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: gyúródeszka, kenőecset, kés, keverőtál, nyújtófa, reszelő, sütő, tepsi
Eljárások: formázás, nyújtás, reszelés, gyalulás, sütés
Adag: 1 tepsi (24 darab)
vagy
Elkészítés:
1. A sütőt jó forróra (210 °C-ra) előmelegítjük. Egy nagy, 32 x 28 cm-es tepsit olvasztott vajjal vagy olajjal kikenünk.
2. A tésztát nagyon vékony, hosszú téglalappá nyújtjuk, és először félbe-, majd keresztben 2 cm széles csíkokra vágjuk (1. kép).
3. A tésztacsíkok felét megtekerjük, a másik feléből csomókat kötünk (2. kép). A tepsire fektetjük.
4. A tésztát tojással könnyedén megkenjük (3. kép), majd reszelt sajttal és szezámmaggal megszórjuk, 10 percig sütjük (4. kép), ezalatt a tészta felemelkedik, és aranysárga lesz.