Vese velővel Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 30 perc  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: citromnyomó, kés, keverőtál, séfkés, serpenyő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, pirítás, préselés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg vékonyra szeletelt sertésvese
30 dkg konyhakész, kockára vágott sertésvelő
1 kávéskanál rózsapaprika
1 mokkáskanál őrölt bors
1 db leve citrom
1 fej apróra vágott vöröshagyma
8 dkg zsír
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. A veséket bedörzsöljük citromlével, 10 percig állni hagyjuk, vékonyra szeljük.

2. A velőt kockára vágjuk. A hagymát felaprítjuk, a zsírban aranyszínűre pirítjuk, és a vesét, folyamatosan keverve néhány percig pirítjuk rajta.

3. Borsozzuk, hozzáadjuk a velőt, a paprikát, és 2-3 percig tovább pirítjuk, majd sózzuk.

Forrón tálaljuk, főtt krumplival és savanyúsággal.

A vesét lapjára kettévágjuk, és sós, hagymás, babérleveles, citromos vízben megfőzzük. A belsejéből kivágjuk az inas hártyát, és egy friss, az előbbihez hasonlóan fűszerezett vízben 10-15 percig forraljuk, majd felszeleteljük. Amennyiben még mindig éreznénk valami kellemetlen „illatot”, akkor egy újabb fűszeres forró lével leforrázzuk. Ezután nyugodtan felhasználhatjuk. Finom lesz.