CSÚSZTATOTT PALACSINTA Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 60 perc  Munkaidő: 40 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: habverő, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, palacsintasütő, reszelő, sütő, tortalapát, tűzálló edény, tűzhely
Eljárások: habverés, kevert tészta kikeverése, lerakás, reszelés, gyalulás, sütés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 dkg reszelt étcsokoládé
2 dl tej
3 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg liszt
1 dl tejszín
10 dkg vaj
8 dkg porcukor
A tálaláshoz:
igény szerint porcukor

Elkészítés:

1. A tojások sárgáját habosra keverjük 4 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, 4 dkg vajjal, majd folytonos keverés közben felengedjük a tejjel, a tejszínnel, és simára keverjük a fokozatosan adagolt liszttel.

2. A megmaradt cukorral keményre verjük a tojásfehérjéket, és lazán a masszába vegyítjük. A csokoládét lereszeljük.

3. Kivajazunk egy palacsintasütőt és egy lapos, kerek tűzálló tálat. A palacsintasütőben a vajat megforrósítjuk.

4. Félujjnyi vastagon rámerjük a tésztamasszát, és mérsékelt lángon megsütjük az egyik oldalát.

5. Ha megsült, krémes állagú részével fölfelé a tűzálló tálra csúsztatjuk, és megszórjuk csokoládéreszelékkel. Így folytatjuk a sütést és a rétegezést, míg a hozzávalók elfogynak. Legfelülre mindkét oldalán megsütött palacsinta kerül.

6. A tálon lévő palacsintákat középmeleg sütőben alaposan átforrósítjuk. Akkor jó, ha a rétegek a csokoládét magukba isszák, de még krémszerűek. Porcukorral megszórva, forrón tálaljuk. Úgy szeleteljük, mint a tortát.