KAPROS TÚRÓS PALACSINTA Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 20 perc  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: habverő, kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép
Eljárások: áttörés, darabolás, szeletelés, göngyölés, habverés, kikeverés, töltés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 csomag friss, finomra aprított kapor
25 dkg áttört túró
8 db palacsinta
5 dkg kristálycukor
2 db tojás
1 csipet só
A tálaláshoz:
ízlés szerint tejföl

Elkészítés:

1. A túrót áttörjük. A kaprot finomra aprítjuk.

2. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral. A fehérjékből csipetnyi sóval kemény habot verünk.

3. A túróhoz keverjük a tojássárgákat, a kaprot, majd óvatosan a fehérjéket.

4. A palacsintákat megtöltjük, felcsavarjuk.

Melegen tálaljuk, esetleg kevés tejföllel megöntözve.

PALACSINTATÉSZTA

2.5 dl tej
2 db tojás
20 dkg finomliszt
1 kávéskanál kristálycukor
1 csipet só
igény szerint szódavíz
A kisütéshez::
kevés olaj

1. A lisztet a tojással, sóval, (cukorral), tejjel (tej-szódavíz keverékkel) simára, csomómentesre keverjük (1-3.kép) .

2. A palacsintasütőt nagyon vékonyan bekenjük olajjal (ezt a műveletet minden egyes palacsinta sütése előtt megismételjük), beleöntünk egy tejmerőkanálnyi masszát (4. kép), a sütő ide-oda mozgatásával egyenletesen elterítjük, s nagy lángon a palacsintának először egyik, majd másik oldalát kisütjük.