Főtt marhanyelv Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: hűtőszekrény, kés, keverőtál, lábas, szűrő, tűzhely
Eljárások: áztatás, darabolás, szeletelés, forralás, főzés, hűtés, szűrés
Adag: 10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
120 dkg füstölt marhanyelv
igény szerint hideg víz
Elkészítés:
1. A nyelvet többször váltott hideg vízben kiáztatjuk, folyó vízzel leöblítjük.
2. Bő, hideg vízben feltesszük főni, ha felforrt, vizét leöntjük, és új vízben főzzük puhára (kb. 150 perc, ne főzzük túl).
3. Bő, hideg vízben kihűtjük, bőrét lehúzzuk.
4. Jégbe hűtjük; vastagabb vége felől indulva felszeleteljük.