FŰSZERES RIZZSEL PÁROLT BÁRÁNYCOMB Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető drága
Eszközök: csontozókés, kés, keverőtál, lábas, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, előfőzés, gőzölés, hámozás, kicsontozás, lerakás, párolás, pihentetés
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A rizst a vízben 15-20 perc alatt puhára főzzük.
2. Ha megfőtt, hozzáadjuk az olajat, a sót és 1 evőkanál harissát.
3. A hagymát egy nagy lábos aljára terítjük, erre fektetjük a húst (a zsíros felével lefelé), végül a fűszeres rizzsel teljesen befedjük.
4. Kis lángon, lefedve, 150-180 percig főzzük; a fedőt a második óra végéig egyáltalán ne emeljük le, mert kiszökik a gőz.
5. A főzési idő leteltével lehúzzuk a tűzről, és 10 percig pihentetjük. A rizst nagy tálalóedénybe kanalazzuk, rátesszük a húst, és forrón tálaljuk.