KRÉMES MANDULALEVES Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, kés, lábas, tűzhely, vágódeszka
Eljárások: darabolás, szeletelés, darálás, felengedés, feljavítás, fonnyasztás, forralás, főzés, hámozás, staubolás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A vajat egy nagy lábosban, közepes lángon felolvasztjuk, és 5-7 perc alatt megdinszteljük rajta a hagymát.
2. Megszórjuk liszttel, és elkeverjük. Felöntjük a levessel, majd 5 percig főzzük.
3. Beleszórjuk a mandulát, és gyakori kevergetés mellett további 20 percig rotyogtatjuk. Végül hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, és forrón tálaljuk.
TYÚKHÚSALAPLÉ
Valamennyi megtisztított hozzávalókat fazékba tesszük. Felöntjük a vízzel, és 2-3 órán át főzzük. Ha elkészült, a húsokat, a csontokat és a zöldségeket is kivesszük, a levest átszűrjük.