NYÁRSON SÜLT HÚS Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, grillező, kés, keverőtál, nyárs
Eljárások: darabolás, szeletelés, darálás, grillezés, hámozás
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg kockára vágott marhahús
vagy
100 dkg kockára vágott bárányhús
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
12 szem gyöngyhagyma
vagy
12 szem apró szemű vöröshagyma
12 db apró szemű paradicsom
vagy
12 db koktélparadicsom
2 nagyobb kimagozott, darabolt piros húsú paprika
vagy
2 nagyobb kimagozott, darabolt sárga húsú kaliforniai paprika
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint só
Elkészítés:
1. A grillsütőt bemelegítjük. A húst a hagymával, a színes paprikával és a paradicsommal felváltva nyársra húzzuk. Sózzuk, borsozzuk, majd meglocsoljuk az olajjal.
2. A nyársakat a hőforrástól körülbelül 10-15 centiméterre, 10-15 percre betoljuk a grillsütőbe, hogy a hús átsüljön. Forrón tálaljuk.