NYÁRSON SÜLT HÚS Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 45 perc  Munkaidő: 30 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, grillező, kés, keverőtál, nyárs
Eljárások: darabolás, szeletelés, darálás, grillezés, hámozás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg kockára vágott marhahús

vagy

100 dkg kockára vágott bárányhús
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
12 szem gyöngyhagyma

vagy

12 szem apró szemű vöröshagyma
12 db apró szemű paradicsom

vagy

12 db koktélparadicsom
2 nagyobb kimagozott, darabolt piros húsú paprika

vagy

2 nagyobb kimagozott, darabolt sárga húsú kaliforniai paprika
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. A grillsütőt bemelegítjük. A húst a hagymával, a színes paprikával és a paradicsommal felváltva nyársra húzzuk. Sózzuk, borsozzuk, majd meglocsoljuk az olajjal.

2. A nyársakat a hőforrástól körülbelül 10-15 centiméterre, 10-15 percre betoljuk a grillsütőbe, hogy a hús átsüljön. Forrón tálaljuk.