KUSZKUSZ ÉDESEN Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, konyhai mérleg
Eljárások: darabolás, szeletelés, gőzölés
Adag: 6-8 főre
vagy
Elkészítés:
1. Ha nem előgőzölt kuszkusszal dolgozunk, akkor azt a kkor azt a következő leírás szerint előkészítjük. A kuszkuszt először megmossuk, majd tálba szórjuk és ráöntünk 2,5 dl enyhén sózott vizet.
2. Ujjal morzsolgatva a szemeket szétválasztjuk, majd a kuszkuszfőző edény felső részébe szórjuk, és a kuszkuszfőző edény alsó részébe vaníliaaromával ízesített vizet teszünk; ezen gőzöljük meg a kuszkuszt 30 perc alatt. Ha dobozos, előgőzölt kuszkuszt használunk, azt a csomagoláson olvasható előírás szerint készítjük el.
3. Levéve a felső edényt, a kuszkuszt újra tálba szórjuk. Ráöntünk 2,5 dl meleg vizet, és fakanállal addig kevergetjük, amíg kihűl.
4. A kész kuszkuszt melegen tálra halmozzuk, belekeverjük a vajat, és a szemeket villával fellazítjuk. Ízlés szerint meglocsoljuk a narancsvirágvízzel, és összeforgatjuk mazsolával, a durvára vágott mogyoróval, a pisztáciával, a dióval és a datolyával. Melegen vagy hidegen tálaljuk; a cukrot külön tálkában adjuk hozzá.