Csirkemell serrano sonkával Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, grillező, húsklopfoló, hústű, kenőkés, kés, keverőtál
Eljárások: darabolás, szeletelés, göngyölés, grillezés, hámozás, kikeverés, klopfolás, töltés
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A csirkemellet kissé kiklopfoljuk. A vajat összedolgozzuk a sajttal, a fokhagymával meg az oregánóval, sózzuk, borsozzuk.
2. A vajas keverék felét vékonyan a kiklopfolt csirkére kenjük, és mindegyik mellre 4-4 szelet sonkát fektetünk. A szeleteket szorosan feltekerjük, és hústűvel vagy (beáztatott) fogpiszkálóval rögzítjük.
3. A grillsütőt bemelegítjük. A maradék fűszervajat a tekercsekre kenjük. A tekercseket a hőforrástól körülbelül 10-15 centiméterre 15-20 percre betoljuk a grillsütőbe, közben gyakran megforgatjuk, hogy a csirke egyenletesen átsüljön.
4. Tálalás előtt kihúzzuk belőle a hústűt vagy a fogpiszkálót.