Csirkemell serrano sonkával Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 35 perc  Munkaidő: 25 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, grillező, húsklopfoló, hústű, kenőkés, kés, keverőtál
Eljárások: darabolás, szeletelés, göngyölés, grillezés, hámozás, kikeverés, klopfolás, töltés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db csirkemell
16 szelet serrano sonka
10 dkg reszelt manchego sajt
12 és fél dkg vaj
1 evőkanál oregánó
2 gerezd finomra vágva fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. A csirkemellet kissé kiklopfoljuk. A vajat összedolgozzuk a sajttal, a fokhagymával meg az oregánóval, sózzuk, borsozzuk.

2. A vajas keverék felét vékonyan a kiklopfolt csirkére kenjük, és mindegyik mellre 4-4 szelet sonkát fektetünk. A szeleteket szorosan feltekerjük, és hústűvel vagy (beáztatott) fogpiszkálóval rögzítjük.

3. A grillsütőt bemelegítjük. A maradék fűszervajat a tekercsekre kenjük. A tekercseket a hőforrástól körülbelül 10-15 centiméterre 15-20 percre betoljuk a grillsütőbe, közben gyakran megforgatjuk, hogy a csirke egyenletesen átsüljön.

4. Tálalás előtt kihúzzuk belőle a hústűt vagy a fogpiszkálót.

A serrano sonka (jamón serrano) Dél-Spanyolország hegyvidékéről származik, sózással, füstölés nélkül készül. Hűvös hegyi levegőn szárítják, és legalább 9 hónapig érlelik. Helyettesíthetjük más szárított sonkával is.
Grillezhetjük vagy szabadtűzön is elkészíthetjük.