Csípős-pikáns pacal csicseriborsóval Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fazék, kés, keverőtál, lábas, szűrő, tűzhely
Eljárások: áztatás, darabolás, szeletelés, előfőzés, felengedés, főzés, hámozás, párolás, szűrés
Adag: 6 főre
Elkészítés:
1. A pacalt 10 percre hideg vízbe áztatjuk, majd leöblítjük, lecsöpögtetjük és csíkokra vágjuk.
2. Egy nagy lábosban, közepes lángon felhevítjük az olajat, és 8-10 perc alatt üvegesre pirítjuk rajta a hagymát és a fokhagymát. Megszórjuk a paprikával, és rádobjuk a pacalt meg a chorizót. Felöntjük a borral, és felforraljuk.
3. Hozzáadjuk a paradicsomot, a kakukkfüvet, a chilit, a babérlevelet, a szegfűszeget meg a szemes borsot. Megsózzuk, lejjebb vesszük a lángot, és a pacalt lefedve 60-120 perc alatt puhára főzzük.
4. Kidobjuk belőle a babérlevelet, beleszórjuk az egy éjszakára beáztatott, majd előfőzött csicseriborsót, és további 8-10 perc alatt összeforraljuk. Végül belekeverjük a petrezselymet is, majd forrón tálaljuk.