ZÖLDSÉGES RIZS CHORIZO KOLBÁSSZAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, kés, keverőtál, serpenyő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, forralás, főzés, hámozás, pirítás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. Egy nagy, mély serpenyőben, közepes lángon felhevítjük az olajat, és 8-10 perc alatt világossárgára pirítjuk rajta a hagymát.
2. Hozzáadjuk a chorizót, és 5-7 perc alatt jól megpirítjuk. Beleszórjuk a rizst, és nagy lángon 2-3 percig kevergetjük.
3. Felöntjük a levessel, belekeverjük a borsót, felforraljuk, majd fedő alatt 15 percig főzzük. Hozzáadjuk a paradicsomot, az olajbogyót és a petrezselymet.
4. Ismét lefedjük, és a rizst további 5-7 perc alatt puhára főzzük. Sózzuk, borsozzuk és forrón tálaljuk.
MARHAHÚSALAPLÉ
1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).
2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit és adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).
3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.