Hideg mandulás fokhagymaleves Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 15 perc  Munkaidő: 15 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, konyhai robotgép
Eljárások: áztatás, hámozás, turmixolás

Adag: 6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg hámozott mandula
2 gerezd fokhagyma
1 és ¼ dl ecet
6 evőkanál extraszűz olívaolaj
10 dl víz
12 dkg friss kenyérmorzsa
ízlés szerint só
A tálaláshoz:
25 dkg fehér, magtalan szőlő
A zsemlemorzsa áztatásához:
4 evőkanál víz

Elkészítés:

1. A mandulát és a fokhagymát robotgépben simára dolgozzuk. Megsózzuk, hozzáadjuk a szikkadt kenyérből frissen készített morzsát, és belecsorgatjuk az olajat.

2. A géppel majonézsűrűségű krémmé keverjük. Akkor beleöntjük az ecetet meg a vizet is, és ezzel is simára dolgozzuk, végül ismét megsózzuk.

3. Levesestányérokba szedjük és szőlőszemekkel díszítve tálaljuk.