HÖLGYEK CSÓKJA Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, lábas, sütő, sütőlap, tűzhely
Eljárások: darálás, formázás, gőzölés, gyúrás, kikeverés, pirítás, sütés, vízfürdő
Adag: 1 tepsi (50 dkg)
Elkészítés:
1. A süteményhez a sütőt 150 °C-ra (gázon 2-es fokozatra) előmelegítjük. Kivajazunk egy tepsit. A vajat a cukorral habosra keverjük, és nagy, rugalmas műanyag spatulával beleforgatjuk a lisztet, a darált mogyorót és a sót.
2. A tésztából diónyi golyókat formázunk, és az előkészített tepsire téve 25-30 perc alatt halványsárgára sütjük. Rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
3. A csokoládékrémhez a csokoládét vízfürdőn felolvasztjuk, majd lehúzzuk a tűzről. A tejszínt egy kis lábosban felmelegítjük (de nem forraljuk), és a megolvadt csokoládéhoz öntve addig kevergetjük, amíg kihűl és besűrűsödik. Végül két-két süteményt a csokoládékrémmel összeragasztunk.