Erdei saláta balzsamecettel Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 50 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fazék, salátacentrifuga, salátástál, szűrő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, reszelés, gyalulás, szűrés
Adag: 6 főre
vagy
vagy
Elkészítés:
1. A barna- és a (fekete vagy piros) vadrizst sós vízben 35-40 perc alatt megfőzzük.
2. A salátának való zöldféléket megmossuk, leszárogatjuk, salátástálba tesszük.
3. Rászórjuk az előkészített fűszernövényeket és alaposan összeforgatjuk. Ráhintjük a reszelt répát, málnával, szederrel díszítjük (egy keveset félreteszünk).
4. A rizst leszűrjük és alaposan lerázzuk, hogy jól lecsöpögjön. Tálalótálba tesszük, összeforgatjuk az olajjal, majd feldíszítjük a maradék málnával és szederrel. A balzsamecettel meglocsolva tálaljuk.