Erdei saláta balzsamecettel Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 90 perc  Munkaidő: 50 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: fazék, salátacentrifuga, salátástál, szűrő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, reszelés, gyalulás, szűrés

Adag: 6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg barna rizs
10 dkg vadrizs
1 csokor apróra vágott rukkola
4 evőkanál balzsamecet
25 dkg gyermekláncfű

vagy

25 dkg cikória

vagy

25 dkg endívia
10 dkg szeder
1 csokor ánizs
15 db friss mentalevél
1 csokor darabolt turbolya
2 csokor durvára vágott zsázsa
4 szál finomra reszelt sárgarépa
15 dkg málna
4 evőkanál extraszűz olívaolaj

Elkészítés:

1. A barna- és a (fekete vagy piros) vadrizst sós vízben 35-40 perc alatt megfőzzük.

2. A salátának való zöldféléket megmossuk, leszárogatjuk, salátástálba tesszük.

3. Rászórjuk az előkészített fűszernövényeket és alaposan összeforgatjuk. Ráhintjük a reszelt répát, málnával, szederrel díszítjük (egy keveset félreteszünk).

4. A rizst leszűrjük és alaposan lerázzuk, hogy jól lecsöpögjön. Tálalótálba tesszük, összeforgatjuk az olajjal, majd feldíszítjük a maradék málnával és szederrel. A balzsamecettel meglocsolva tálaljuk.