Nápolyi karácsonyi leves Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: csontozókés, fazék, kés, keverőtál, sajtkés, szűrőlapát, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, előfőzés, forralás, főzés, kicsontozás, zsírtalanítás
Adag: 6 főre
vagy
vagy
Elkészítés:
1. Felforralunk 3 liter vizet a fejhússal, kolbásszal, sertésbordával és a petrezselyemmel. 80-90 percig főzzük, vagy amíg a hús megpuhul.
2. A húsokat kiszedjük, a húst lefejtjük a csontról, majd a színhúst kis kockákra vágjuk.
3. A levest lehűtjük, a tetejéről leszedjük a zsírt. Újra felforraljuk, és visszatesszük bele a kockára vágott húst.
4. A levélzöldségeket, brokkolit és a kelkáposztát 1 liter sós vízben megfőzzük. A leveshez hozzáadjuk a megpuhult zöldségeket, a fokhagymát, chilipaprikát, parmezánt és az elmorzsolt sajtot, és az egészet további 30 perc alatt összefőzzük. Tűzforrón tálaljuk.