Nápolyi karácsonyi leves Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: több mint 2 óra  Munkaidő: 30 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: csontozókés, fazék, kés, keverőtál, sajtkés, szűrőlapát, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, előfőzés, forralás, főzés, kicsontozás, zsírtalanítás

Adag: 6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg csontos sertésborda
2 fej tisztított brokkoli
½ fej durvára vágott kelkáposzta
1 csokor szárától megtisztított spenót
18 dkg darabolt pancetta

vagy

18 dkg darabolt sertésfej
2 csokor keszegsaláta

vagy

2 csokor gyermekláncfű
40 dl víz
9 dkg darabolt kolbász
1 csokor petrezselyemzöld
50 dkg zöldjével paszternák
2 kisebb fej endívia
2 gerezd finomra aprított fokhagyma
1 maréknyi forgácsolt parmezán sajt
3 dkg morzsolt caciocavallo sajt
ízlés szerint piros chilipaprika

Elkészítés:

1. Felforralunk 3 liter vizet a fejhússal, kolbásszal, sertésbordával és a petrezselyemmel. 80-90 percig főzzük, vagy amíg a hús megpuhul.

2. A húsokat kiszedjük, a húst lefejtjük a csontról, majd a színhúst kis kockákra vágjuk.

3. A levest lehűtjük, a tetejéről leszedjük a zsírt. Újra felforraljuk, és visszatesszük bele a kockára vágott húst.

4. A levélzöldségeket, brokkolit és a kelkáposztát 1 liter sós vízben megfőzzük. A leveshez hozzáadjuk a megpuhult zöldségeket, a fokhagymát, chilipaprikát, parmezánt és az elmorzsolt sajtot, és az egészet további 30 perc alatt összefőzzük. Tűzforrón tálaljuk.

Ez a laktató leves klasszikus nápolyi karácsonyi fogás.